2012. június 2., szombat

Mazsola, avagy új pasi az életemben :-)

Legutóbbi vidéki hazalátogatásom alkalmával egy kedves ismerős kérdezett meg, hogy nem vennék e magamhoz egy aranyos kiscicát, mivel már korábban is volt cicám. 

Így hát az adódott lehetőséget kihasználva elhoztam drága kis Mazsolámat.

Első találkozásunk alkalmával nem is tudom melyikünk volt izgatottabb, vagy ki félt jobban a másiktól.
Azért hamar összebarátkoztunk :-). Csodálatos tünemény kiscicus, nagyon szeretem és büszke vagyok rá.
Azonnal szobatiszta lett. Mondjuk ez annak is köszönhető - és most jön egy jó tanács -, hogy anyukáméknál van egy, a konyhából nyíló, általunk csak sufninak nevezett, amolyan tároló. A tároló járólapozva van, így nem találhatott megfelelő talajt magának, hacsak nem megy a cicawc-be és nem az alomba piszkít. Így aztán már rögtön tudta, hogy hová kell mennie és azóta is tudja. Szóval szobatisztaságra szoktatáshoz szerintem hideg kövezetű helyiségben helyezzük el a cicát, persze azért rakjunk be neki egy meleg fekhelyet (oda úgysem piszkít), így biztos, hogy puhább talajt fogja keresni a dolga elvégzéséhez. Ezt pedig elegendő csak egyszer vagy maximum kétszer megtenni a cicával.

Mazsola most már mondhatom kétéltű, hiszen nem csak lakásban van tartva. Vettem egy hámot és pórázt, így már tudunk együtt menni sétálni. Persze ezt nem úgy kell elképzelni, mint egy kutyával, mert Mazsikám inkább fára mászós típus természetesen és a póráz is azért kell csak, hogy el ne veszítsem. Mindenesetre élvezi a közös zöldövezeti kiruccanásaikat, amik után rendszeresen nagy pihenés következik. :-9
Javaslom, akik szintén lakásban tartanak cicát próbálják ki, hogy egy kisebb hámmal és hosszú pórázzal leviszik a cicát egy tiszta övezetbe, ahol fára mászhat, ugrándozhat, hisz így a gazdi is a jó levegőn lehet, és a cica is garantáltan jól fogja magát érezni. Természetesen az oltások és a féregtelenítés után!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése