2011. október 4., kedd

Miből lesz a ... virágláda?

Nagyon kedves kis ötleteket találtam a Nők Lapja Café hasábjain. 

Nézd csak! Mennyi mindent megtarthatsz még ha úgy érzed tönkre is ment, csak használd a fantáziád, alakítsd át... :-) 


Miből lesz a virágláda!?Fontos, hogy a virágláda el tudja vezetni a vizet, ugyanis ha a víz pang az alján, a növények megbetegedhetnek, rothadásnak indulhatnak. Ha a virágládaként újrahasznosítandó tárgy alján nincs semmiféle lyuk, mindenképp fúrj rá néhányat! A másik véglettől viszont óvakodni kell: az olyan cuccok, melyekből egy szimpla nyári eső kapásból kimossa a földet, nem felelnek meg virágládának.
Azok a tárgyak, melyeket egyáltalán nem kültéri használatra terveztek, értelemszerűen nem alkalmasak arra, hogy a teraszon vagy a kertben álljanak. Virágládák csakis a kellőképpen strapabíró anyagból készült holmikból lehetnek, melyek állják az időjárás legváltozatosabb Miből lesz a virágláda!?viszontagságait is.
Mielőtt virágokat ültetnél bele, a lehetőségekhez mérten újítsd fel a tárgyat! Mindenekelőtt alaposan tisztítsd meg, súrold le róla a szennyeződéseket, rozsdafoltokat! Ha szükséges, javítsd ki, fényezd fel, fesd át vagy dekoráld!
Néhány konkrét tárgy, melybe – a fenti tanácsokat betartva – egész nyugodtan ültethetsz virágokat: régi fazék, csupor, gumicsizma, klasszikus fém tejesbödön, fémvödör, üdítős doboz, konzervdoboz, leselejtezett talicska, faláda, mosogató vagy mosdókagyló, esetleg egy formásabb kád, merészebbeknek vécékagyló. Nézd csak meg a fotókat, milyen eredeti és ötletes a kertbe került tányéros-csapos ágyás! 

Forrás: Nők Lapja Café

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése